Carnaval vieren zonder verkleedkleren

Heel veel mensen kijken ieder jaar weer uit naar Carnaval. Of je nu naar mooie praalwagens in de optocht kijkt, zelf meefeest tot ’s morgens vroeg of zelf achter de bar staat, Carnaval is voor iedereen leuk. Maar wat te doen als je nu geen zin of geld hebt om een verkleedkostuum- of pak te huren of te kopen en er toch een beetje bij wilt horen?

Accessoires

Fleur je gewone kleding op met accessoires. Felle kleuren en glitters doen het altijd goed. Vaak heb je thuis gekke dingen liggen, maar ook in veel winkels kun je leuke accessoires vinden. Denk bijvoorbeeld aan gekleurde brillen, pruiken, sjaaltjes voor in je haar of voor om je nek, grote bloemen, hoedjes en break-light armbandjes.

Tip! Kijk eens rond in winkels zoals Action en Big Bazar. Hier kun je voor weinig geld veel leuke accessoires vinden. Zeker rond carnavalstijd hebben deze winkels goedkope carnavalsaccessoires in de aanbieding.

Pimp een goedkoop of oud kledingstuk

Een goedkoop of oud kledingstuk kun je makkelijk oppimpen, zodat hij helemaal carnavalproof wordt. Dit kun je op meerdere manieren doen. Een aantal ideeën:
  • De schaar erin!: Knip rafels in de mouwen van je t-shirt, maak van een lange spijkerbroek een korte spijkerbroek (om vervolgens een fel gekleurde legging eronder te dragen) of geef de hals van een t-shirt een andere vorm.
  • Textielstiften: Met textielstiften kun je allemaal figuurtjes op je kledingstuk tekenen. Of schrijf er een tekst op!
  • Aan de gang met transferpapier: Ben je creatief met de computer? Maak dan digitaal een mooi ontwerp voor op een kledingstuk en print dit uit op transferpapier. Even strijken en je kledingstuk is helemaal gepimpt!
  • Aan de gang met lapjes stof: Heb je lapjes stof liggen? Naai stukjes stof in verschillende kleuren en patronen op of aan je kledingstuk.
  • Glitters: Koop een potje met glitters. Deze potjes kun je op de meeste hobbyafdelingen in veel winkels vinden. Smeer wat lijm op je te pimpen kledingstuk en strooi de glitters hier overheen. Laat de lijm goed opdrogen voordat je het kledingstuk weer oppakt. Er kunnen wel wat glitters verliezen, dus gebruik wat oude kranten als ondergrond.

Maak een masker

Het wat stevig karton en gekleurd knutselpapier kun je heel eenvoudig een masker maken. Net zoals je vroeger op de kleuterschool deed, maak je aan beide uiteinden van het masker een gaatje en doe je hier omheen een touwtje of rubberen elastiekje, zodat je het masker gemakkelijk aan je oren kunt bevestigen.

Make-up

Ook met make-up kun je erg veel doen. Gebruik felle kleuren oogschaduw, maak gebruik van eyeliner (maak een mooie winged eyeline om extra op te vallen), stift je lippen in een felle kleur en gebruik ook felle kleuren op je nagels.

Met make-up kun je ook verschillende prints en tekeningen op je gezicht maken. Maak bijvoorbeeld met zwarte eyeliner een luipaardprint op je gezicht. Kleur de print in met een andere kleur eyeliner of een goed gepigmenteerde oogschaduw.

Tip! Zorg er altijd voor dat je op je gezicht én op je oogleden een goede primer gebruikt, zodat de make-up ook tijdens het feesten goed blijft zitten.
© 2012 - 2024 Mirjamsel, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Carnavalskleding kopen om carnaval te vieren of te larpenCarnavalskleding kopen om carnaval te vieren of te larpenCarnavalskleding kan je volop vinden en hoeft niet duur te zijn. Als het carnaval is, verkleden feestvierders zich uitbu…
Hoe origineel verkleed met carnaval? TipsHoe origineel verkleed met carnaval? TipsElk jaar barst carnaval weer los in vooral het zuiden van het land. Tijdens carnaval is het een traditie dat je verkleed…
Christelijke feestdagen: CarnavalChristelijke feestdagen: CarnavalCarnaval, een van de gezelligste feesten in Nederland, zeker in het zuiden van het land. Lees hier meer over het ontstaa…
Vastenavend in Bergen op ZoomVastenavend in Bergen op ZoomIn het zuiden van Nederland, en dan met name in Limburg en Noord-Brabant, viert men jaarlijks het carnavalsfeest. Oorspr…

Elke dag iets te vieren!Wereldwijd wordt er door het jaar heen op bijna elke dag wel een bepaald evenement georganiseerd of een herdenkingsdag g…
Prinsjesdag en de miljoenennotaPrinsjesdag en de miljoenennotaElk jaar is het op de derde dinsdag van september Prinsjesdag. Veel mensen luisteren en kijken hierbij naar de Troonrede…
Mirjamsel (66 artikelen)
Gepubliceerd: 10-02-2012
Rubriek: Kunst en Cultuur
Subrubriek: Feestdagen
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.