nieuws uitgelicht

Zwangerschap Kate Middleton en de geboorte van zoon George

Zwangerschap Kate Middleton en de geboorte van zoon George Op 22 juli 2013 is het eerste kind van de Britse prins William en Catherine Middleton geboren, prins George. Prins George is de derde in lijn voor de Britse troonopvolging en het eerste kleinkind van kroonprins Charles en De volledige titel van deze zoon van Prins William en Kate Middleton luidt Zijne Koninklijke Hoogheid Prins George van Cambridge.

Prins William en Kate Middleton

Prins William Arthur Philip Louis, hertog van Cambridge werd geboren op 21 juni 1982 en is de oudste zoon van prins Charles en prinses Diana. De prins heeft sinds 2002 een relatie met Catherine (Kate) Middleton. Op16 november 2010 kwam er de bekendmaking van de verloving. Op 21 april 2011 gaf zijn grootmoeder, koningin Elizabeth officieel toestemming voor het huwelijk van prins William en Kate Middleton. Het Koninklijk huwelijk vond plaats op 29 april 2011.

Zwangerschap

Direct na hun huwelijk begon de Britse media te speculeren over een eventuele zwangerschap van prinses Kate. Diverse mediastations beweren dan ook dat prinses Kate in het najaar van 2011 een miskraam gehad zou hebben. Dit is echter nooit officieel door het Britse Koningshuis bevestigd. Op 3 december 2012 maakte het Britse Koningshuis echter wel bekend, dat prinses Kate zwanger zou zijn en dat het Koninklijk paar erg blij is dat ze binnenkort hun eerste kindje mogen verwelkomen. Wanneer prinses Kate en prins William hun eerste kindje verwachten wordt op dat moment nog niet bekend gemaakt. Naar alle waarschijnlijkheid is de zwangerschap, bij de bekendmaking van het heugelijke feit, nog maar pril. De ziekenhuisopname van Kate Middleton, vanwege acute zwangerschapsmisselijkheid, zou er voor gezorgd hebben dat de zwangerschap van Kate door het Britse Koningshuis extra vroeg naar buiten is gebracht. Later blijkt dat het paar het eerste kindje verwachtte in juli 2013.

Troonopvolging

Het eerste kindje van Kate Middleton en prins William is de derde in de lijn van de Britse troonopvolging. Het maakt wat betreft de troonopvolging niet uit of het eerste kindje een zoon of dochter is. In 2011 zijn de Britse regels, wat betreft troonopvolging, veranderd. Er is nu vastgelegd dat het oudste kind van de Britse koning of koningin de troonopvolger wordt. Dit ongeacht of het een man of een vrouw is. Voor 2011 had niet het oudste kind van de Britse koning of koningin recht op troonopvolging, maar had de oudste zoon van het koninklijk paar altijd meer rechten dan zijn eventueel oudere zussen. Zowel bij prins Charles als bij prins William was deze regel niet relevant. Prins William komt uit een gezin met alleen maar jongens. Prins Charles heeft nog een jongere zus, maar is zelf de oudste uit een gezin van vier kinderen.

Koningin Elisabeth II

Sinds 1952 is Elizabeth Alexandra Mary Koningin van Groot-Brittannië. Haar zoon prins Charles is de eerste in de lijn van de troonopvolging. Prins Charles is de eerste opvolger, van de in 1926 geboren Koningin Elisabeth, als deze zou aftreden. Prins William volgt na zijn vader en komt dus in de troonopvolging op de tweede plaats. De eerste zoon of dochter van prins William en prinses Kate Middleton komt daardoor dus, in de lijn van de troonopvolging, automatisch op de derde plaats.

Prins George

Op maandag 22 juli 2013 werd Kate Middleton in de ochtenduren opgenomen in het St Mary's Hospital in Paddington in West-Londen. Om 16:24 uur plaatselijke tijd beviel zij van Prins George, die bij zijn geboorte 3798 gram woog. Prins George gaat in september 2017 voor het eerst naar school. Prins William en zijn vrouw Kate hebben ervoor gekozen om te breken met een familietraditie en Prins George aan te melden bij de gemengde privéschool Thomas's Battersea. Traditiegetrouw gingen alle prinsen naar Wetherby, een school voor alleen jongens in de luxe wijk Notting Hill.
© 2012 - 2024 Tekstschrijvert, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Prins William en Kate Middleton: het huwelijk, kinderenPrins William en Kate Middleton: het huwelijk, kinderenDe Britse prins William kreeg een relatie met Kate Middleton eind 2003. In 2007 zijn ze een paar maanden uit elkaar gewe…
Prins William en Kate Middleton zijn getrouwdPrins William en Kate Middleton zijn getrouwdHeel Groot Brittanië was maanden lang in de ban van het sprookjes huwelijk tussen Prins William en Kate Middleton. Op vr…
De bruiloft van William en KateDe bruiloft van William en KatePrins William en Kate Middleton geven elkaar 29 april 2011 het jawoord in Westminster Abbey in Londen. Daarna krijgen ze…

Margrethe II van Denemarken, de tweede, of toch de eerste?Margrethe II van Denemarken, de tweede, of toch de eerste?Margrethe II is één van de langstzittende Deense monarchen en formeel gezien de eerste regerende vorstin. In 1972 trad z…
Frederik IX van Denemarken, de zeemanskoningFrederik IX van Denemarken, de zeemanskoningFrederik IX groeide op in een tijd waarin de koning nog invloed had op de politiek. Zelf zou hij de eerste Deense vorst…
Bronnen en referenties
  • www.nos,nl
  • www.kranten.com
Tekstschrijvert (367 artikelen)
Laatste update: 05-09-2017
Rubriek: Kunst en Cultuur
Subrubriek: Koningshuis
Bronnen en referenties: 2
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.
Artikelen met het label 'Nieuws uitgelicht...' zijn geschreven naar aanleiding van een nieuwsfeit en bevatten mogelijk gedateerde informatie.