Interessante galerieën in Amsterdam

Interessante galerieën in Amsterdam Kunst speelt in Amsterdam een voorname rol en de Nederlandse hoofdstad staat dan ook bekend als stad van kunst en cultuur met een levendige kunstscène, waarin er zowel plek is voor gelouterde kunstenaars als talentvolle jonge sterren uit binnen- en buitenland, die hun fraaie creaties in galerieën in Amsterdam tentoonstellen. In diverse Amsterdamse galerieën zijn regelmatig wisselende exposities te zien, kun je fraaie kunstwerken aanschaffen en bij sommige galerieën in Amsterdam is het ook mogelijk om kunstwerken te huren. Er worden ook dikwijls thema-avonden georganiseerd, waarbij je onder het genot van een hapje en drankje je kennis over een bepaalde kunstenaar, onderwerp of tijdperk kunt verdiepen.

Welke galerieën in Amsterdam verdienen de aanbeveling om te bezoeken, op welke locatie kun je fraaie en interessante kunst vinden?


Galerie Fons Welters

Galerie Fons Welters in de Bloemstraat in de Amsterdamse Jordaan geniet bekendheid als galerie waar hedendaagse kunst centraal staat, waarbij de nadruk ligt op installatiekunst en sculpturen. Daarnaast geeft Fons Welters ook graag jonge kunstenaars uit binnen- en buitenland een kans om hun werk te exposeren.

Artfusion

Artfusion is geen traditionele Amsterdamse galerie, maar een ruimte waar ontmoetingen plaatsvinden. De Artfusion galerie was oorspronkelijk een initiatief van een groep kunstenaars die besloten om een ruimte te huren in de meubelboulevard Villa Arena. Intussen zijn Ellen en Just Gongryp de eigenaren van deze Amsterdamse galerie, maar er wordt met een aantal van de kunstenaars uit de oorspronkelijke groep nog altijd samengewerkt en deze creatievelingen zijn ook met regelmaat in de galerie te vinden. Bij Artfusion is een verscheidenheid aan kunstvoorwerpen te vinden, van schilderijen tot beelden en van glazen voorwerpen tot fotoís.

De Artfusion galerie wil graag kunst voor iedereen bereikbaar maken en daarom is het ook mogelijk om kunst te huren of gespreid te betalen.

W139

De W139 galerie is gevestigd in een voormalig theater in de Warmoesstraat in de Amsterdamse rosse buurt. Deze kunstruimte is in 1979 begonnen als een gekraakte ruimte voor kunstenaars, maar is na roerige jaren uitgegroeid tot een galerie voor hedendaagse kunst met zowel Nederlandse als buitenlandse creaties en een zeer divers publiek trekt.

KochxBos Galerie

KochxBos Galerie is gevestigd in een omgebouwde woonkamer in de Eerste Anjeliersdwarsstraat in Amsterdam. Het aanbod van deze Amsterdamse galerie is gevarieerd, met onder aandacht voor surrealisme, avantgarde en ondergrondse kunst. Daarnaast schuwt KochxBos Galerie ook niet om provocerende kunst te tentoonstellen. In 2011 gaf de galerie bijvoorbeeld de Engelse kunstenares Sarah Maple de gelegenheid haar werk tentoon te stellen en tot haar creaties behoorden een provocerende fotoserie over penissen en een zelfportret van een moslima die op een tedere manier een varken aanraakt.

Galerie Stigter van Doesburg

Galerie Stigter van Doesburg werd in 2001 opgericht en heeft in Amsterdam bekendheid vanwege het grote aantal vrouwelijke kunstenaars dat in deze kunstzaal heeft geëxposeerd. De focus van deze galerie in Amsterdam ligt op hedendaagse kunst en men probeert een actieve en ondersteunende rol te spelen bij de ontwikkeling van de carrières van de kunstenaars. Galerie Stigter van Doesburg is gevestigd in de Elandstraat in de Jordaan.

Rademakers Gallery, gevestigd aan de KNSM-Laan in Amsterdam, is een eigentijdse galerie waarbij de creaties van zowel opkomende als gerenommeerde kunstenaars wordt tentoongesteld. De focus ligt bij de kunstwerken op fotografie, mode en design. Pien Rademakers, de oprichtster van deze Amsterdamse galerie, kiest alle werken voor exposities persoonlijk en haar visie is vrouwelijk, kleurrijk en open-minded. Rademakers Gallery geeft ook advies bij aankoop van een kunstwerk of het samenstellen van een kunstcollectie.
© 2017 - 2024 Rvdz, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Interessante galerieën in Utrecht bezoekenInteressante galerieën in Utrecht bezoekenIn de stad Utrecht speelt kunst een vooraanstaande rol en er zijn dan ook diverse musea en galerieën in het midden van h…
Kunstenaar en nu?Kunstenaar en nu? Ben je net afgestudeerd aan de kunstacademie, daar sta je dan, weg het gestructureerd werken aan je ku…
Tuinen en parken in AmsterdamTuinen en parken in AmsterdamBij een bezoek aan Amsterdam is er veel meer te zien dan alleen pittoreske grachten, leuke winkels en markten, interessa…

Schilders 19e eeuw: Caspar David FriedrichSchilders 19e eeuw: Caspar David FriedrichCaspar David Friedrich is de bekendste Duitse romantische landschapsschilder. Zijn landschappen zijn denkbeeldig of een…
Schilders 20e eeuw: de Oostenrijkse schilder Egon SchieleSchilders 20e eeuw: de Oostenrijkse schilder Egon SchieleEgon Schiele, zoon van een stationschef, bleek tijdens zijn jeugd over een opmerkelijk tekentalent te beschikken. Dankzi…
Bronnen en referenties
  • Inleidingsfoto: Poverss, Pixabay
  • http://www.amsterdamart.com/venue/galerie-fons-welters
  • https://www.artfusion.nl/wie-zijn-wij
  • http://w139.nl/about
  • http://www.kochxbos.nl/info.html
  • http://www.amsterdamart.com/venue/stigter-van-doesburg
  • https://www.rademakersgallery.com/about
Rvdz (32 artikelen)
Gepubliceerd: 21-08-2017
Rubriek: Kunst en Cultuur
Subrubriek: Kunst
Bronnen en referenties: 7
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.