Leefde Adolf Hitler langer dan wij dachten?

Leefde Adolf Hitler langer dan wij dachten? Hitler was niet dood, hij leefde nog voort, toen de wereld dacht dat hij aan het einde van de Tweede Wereldoorlog door zelfmoord om het leven was gekomen. De 'slechtste man van de 20e eeuw' heeft, als we onderzoeker Gerrald Williams mogen geloven, nog 17 jaar van zijn oudere dag kunnen genieten. In Argentinie leefde hij met zijn vrouw Eva Braun tot aan zijn dood in 1962.

Wat zeggen de geschiedenisboekjes

Wij weten niet beter dan dat Adolf Hilter op 30 april 1945 in Berlijn zelfmoord zou hebben gepleegd. Dat was een hele geruststelling, de man op wiens conto de genocide van de Joden in de Holocaust kon worden geschreven, was er niet meer.

Onderzoek van Gerrard Williams

De Britse onderzoeker Gerrard Williams beweert dat Adolf Hitler na een spectaculaire ontsnapping uit Berlijn naar Argentinië is gevlucht, en daar nog zelfs 17 jaar heeft geleefd, met zijn vrouw en 2 dochters. Hij zou hebben gewoond op een ranch in San Carlos de Bariloche (Patagonië). Hij denkt daar genoeg bewijzen voor te hebben, vooral in de vorm van getuigenverklaringen, en beweert dat er genoeg materiaal is om verdere onderzoeken te doen.

Ontsnapping uit Berlijn

Hitler zou in 1945 uit Berlijn zijn ontsnapt. De dictator zou met een toendertijd al oud type vrachtvliegtuig: een Junkers 52, via diverse omwegen het land hebben verlaten. Deze route liep via Berlijn, Maagdenburg, Denemarken en Barcelona. Verder vanaf de Canarische Eilanden vluchtte hij met een duikboot naar Argentinië. Argentinië was indertijd een bekende schuilplaats voor nazi's. Er zijn verklaringen van een Duitse piloot dat hij op 28 april 1945 Hitler met zijn vrouw Eva Braun uit Berlijn heeft weggevlogen.

Het lichaam van Hitler

Maar wie zou dan de vermeende Hitler zijn, die op 30 april 1945 gevonden werd? Beweerd wordt nu dat er wel 6 dubbelgangers van Hitler waren, en dat een van hen de plaats van Hitler had ingenomen. Artsen zouden indertijd, toen het lichaam gevonden was, al gezegd hebben dat het enkel een slechte dubbelganger van Hitler was geweest.

Wanneer overleed Hitler dan wel

Hitler zou pas echt overleden zijn op 13 februari 1962 om 15.00 uur in het bijzijn van zijn lijfarts Otto Lehmann.

Boek Grey Wolf: The Escape van Adolf Hitler

Williams heeft als co-auteur samen met Simon Dunstan het boek Grey Wolf geschreven. Hierin wordt o.a. verteld hoe de Amerikaanse inlichtingendienst de vlucht van Hitler mogelijk maakte, op voorwaarde dat zij kon beschikken over technologie die door de nazi's in de Tweede Wereldoorlog werd toegepast.

Docufilm

Williams gebruikte zijn materiaal en theorieën om een film te maken over het leven van Hitler in zijn tweede thuisland Argentinië. Deze film is in 2012 in première gegaan onder de naam 'Grey Wolf - the Escape of Adolf Hitler'.

Boek Adolf Hitler: Het derde rijk: kroniek van Hitlers vlucht uit Berlijn

Ook omstreden Nederlands auteur Robin de Ruiter schreef een boek over deze materie. De volledige titel laat niets te raden over: 'Adolf Hitler: Het derde rijk kroniek van Hitlers vlucht uit Berlijn met ondersteuning van de Britse inlichtingendienst | het Derde Rijk: grondslag voor de komende werelddictatuur'. Het boek verscheen in 2010. Omstreden auteur, want Robin de Ruiter schreef over meerdere onderwerpen opzienbarende boeken, niet alle boekhandels durfden het aan om ze te verkopen. "Nederland is niet klaar voor zo'n boek" was de veelgehoorde reden. Er wordt zelfs beweerd dat het verspreiden van de boeken van Robin de Ruiter wordt geboycot.

Lees verder

© 2011 - 2024 Drie, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Hitler schedel blijkt niet echtHitler schedel blijkt niet echtHet stuk schedel dat jarenlang als een stuk van Hitlers schedel werd beschouwd, blijkt niet van Hitler te zijn maar van…
WO II: Eva BraunWO II: Eva BraunEva Braun is bij iedere kenner van de Tweede Wereldoorlog bekend als de maîtresse en, later, vrouw van de Duitse leider…
Biografie: Adolf HitlerAdolf Hitler is geboren in Oostenrijk, maar was een Duitse politicus. Hij was leider van de Nationaal Socialistische Dui…
De FührerbunkerDe FührerbunkerTen tijde van de Tweede Wereldoorlog verbleef Adolf Hitler voor het grootste gedeelte van de tijd in de Führerbunker. De…
Bronnen en referenties
  • Inleidingsfoto: WWIIHITLERTHIRDREICHHISTORY, Flickr (CC BY-2.0)
  • RTL Nieuws d.d. 19 oktober 2011
  • http://www.telegraaf.nl/buitenland/10741389/____Hitler_tot_1962_in_Argentini____.html
  • http://www.earth-matters.nl/75/1623/geschiedenis/boek-van-robin-de-ruiter-adolf-hitler.html
  • http://www.yayabla.nl/news/show_article.php?articleid=1414
  • http://www.imdb.com/title/tt2493402/ - film Grey Wolf - juni 2015
Reactie

Rein, 20-03-2013
Junkers 52 een klein wendbaar vliegtuigje?

Nou hier gaat of de schrijver van dit stukje de mist in of de schrijvers van het boek hebben dikke duimen.

De junkers 52 was in 1945 een verouderd vrachtvliegtuig en absoluut niet wendbaar en klein.

Even ter informatie :
Lengte: 19 meter
spanweite: 30 meter
motorene: 3x BMW motoren
top snelheid op zee hoogte: 195 Km per uur
Gemiddelde top snelheid op 1000 meter: 160 Km per uur

De snelheid en de slechte prestaties maakten van de junkers 52 een makkelijk doelwit wat al vroeg in de oorlog bleek bij Rotterdam en later op Kreta.

Slordig foutje Reactie infoteur, 20-03-2013
Beste Rein,
Bedankt voor je reactie en interessante info! Ik heb het artikel op dit punt direct gewijzigd.

Drie (120 artikelen)
Laatste update: 01-03-2016
Rubriek: Kunst en Cultuur
Subrubriek: Mensen
Bronnen en referenties: 6
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.