Het leven van schrijfster Danielle Steel

Het leven van schrijfster Danielle Steel Danielle Steel heeft vele, vele romans op haar naam staan. Zij staat op nummer vier van de wereldranglijst van best verkopende schrijver allertijden. Deze schrijfster heeft zelf ook een levensverhaal wat leest als een roman. Waarschijnlijk heeft ze veel inspiratie voor haar boeken uit haar eigen leven gehaald. Een verhaal over het leven van romanschrijfster Danielle Steel.

Jeugd

Danielle Steel werd geboren op 14 augustus 1947 in de stad New York, onder de naam Danielle Fernandes Dominique Schulein-Steel. Zij was enigst kind. Haar ouders waren de Duits-Joodse John Schuelein-Steel en de Portugese Norma da Câmara Stone dos Reis. Ze bracht het grootste deel van haar vroege jeugd door in Parijs, waar ze katholiek werd opgevoed. Ze wilde als klein meisje graag non worden. Op haar achtste scheiden haar ouders en vertrekt Danielle met haar vader terug naar New York. Haar moeder ziet ze nadien nog zelden.

Danielle begon in New York haar eenzame uren te vullen met het schrijven van verhalen en poëzie en nadat ze haar diploma heeft gehaald van het Lycée Francais de New York, ging ze mode en literatuur studeren. Eerst aan de Parsons School of Design en later aan de New York University.

Eerste huwelijk

Op haar veertiende leert ze de Frans-Amerikaanse bankier Claude-Eric Lazard kennen. Ze trouwen in 1965, Danielle is dan achttien jaar. Tijdens het eerste jaar van haar huwelijk blijft Danielle studeren aan de New York University en schrijft ze het manuscript haar eerste roman. In 1966 wordt dochter Beatrix geboren. Na de geboorte van haar dochter gaat Danielle werken voor een Public Relation bureau, later laat ze haar man achter in New York en verhuist ze naar San Francisco (1972) om daar te gaan werken voor Grey Advertising als copywriter.

Tweede huwelijk

Wanneer Danielle voor het interviewen van een gevangene een bezoek brengt aan de gevangenis van Lompoc, leert ze daar Danny Zugelder kennen. Ze valt als een blok voor de bankovervaller en na zijn vrijlating in juni 1973 trekt Danny Zugelder bij haar in, ofschoon ze nog steeds officieel getrouwd is. In 1973 wordt ook de eerste roman van Danielle uitgebracht. Begin 1974 wordt Danny Zugelder opnieuw opgepakt vanwege beroving, mishandeling en verkrachting.
In 1975 scheiden Danielle en Claude-Eric Lazard en trouwt Danielle met Danny Zugelder in de kantine van de gevangenis. In een latere biografie vertelt Zugelder aan de schrijvers over zijn seksuele relatie met Danielle, onder ander over stiekeme seks in de gevangenisbadkamer. In 1978 scheiden ze.

Derde huwelijk

De dag nadat de scheiding van Danny Zugelder een feit is trouwt Danielle met haar derde echtgenoot, inbreker en oplichter William George Toth. Ze is zwanger en bevalt twee weken later van zijn zoon Nicholas. In 1978 wordt ook de eerste bestseller van Danielle uitgebracht “The Promise”. Dit boek is evenals het boek “Now and Forever” gebaseerd op haar relatie met Danny Zugelder. Deze Danny Zugelder wordt in 1979 weer ontslagen uit de gevangenis. Hij komt bij Danielle vragen om geld, maar ze weigert dit aan hem te geven. Kort daarna belandt Danny Zugelder weer in de gevangenis vanwege ontvoering, verkrachting, roof en poging tot moord. Het huwelijk met William staat vanaf het begin onder druk door zijn ernstige heroïneverslaving. Ze scheiden in 1981. Ze heeft dan al een relatie met de op dat moment nog getrouwde John Traina.

Vierde huwelijk

In 1981 trouwt Danielle met cruiseschipeigenaar John Traina. Hij heeft zelf uit een eerder huwelijk twee kinderen Trevor en Todd Traina. Hij geeft haar zoon Nicholas zijn achternaam en samen krijgen ze nog vijf kinderen: Samantha (1982), Victoria (1983), Vanessa (1984), Maxx (1986) en Zara (1987). Ze draagt haar roman Star op aan haar echtgenoot. Er staat: ”Voor de enige man die donder, bliksem en regenbogen in mijn leven bracht. Het gebeurde eens en wanneer dit gebeurt is het voor altijd.” Er volgen turbulente jaren waarin playboy Harry Hunt een zekere rol speelt. Later zou Traina over zijn huwelijk zeggen: “ Ik dacht dat ik een vrouw trouwde, maar later realiseerde ik me dat ik slechts een verhaallijn was”.

In 1996 scheidden John en Danielle, dit gebeurt midden in een proces wat Danielle heeft aangespannen tegen twee biografieschrijvers. Deze willen de adoptie van haar zoon Nicholas door haar vierde man John Traina openbaar maken. De rechter stelt de schrijvers in het gelijk en deze mogen het boek uitgeven. Hierop brengen Danielle en John de jongere kinderen op de hoogte van de adoptie, voordat het boek uitkomt. In 1997 pleegt haar zoon Nicholas (18 jaar) zelfmoord met een overdosis heroïne. Danielle heeft hierover altijd gezegd dat de rechtszaak en alles wat hieruit voortvloeiden erg traumatisch is geweest voor haar toch al psychisch labiele zoon. Ze schrijft later het boek “His Bright Light:The Story of Nick Traina” over haar zoon en zijn strijd tegen depressies. Ze zegt hier zelf over dat ze het boek schreef omdat ze niet wilde dat haar zoon vergeten werd en dat ze iedereen wilde vertellen wat een geweldige jongen hij was.

Vijfde huwelijk

In 1998 trouwt Danielle voor de vijfde keer, dit keer met kapitalist Thomas James Perkins (weduwnaar). Dit huwelijk eindigde in 2002. Sindsdien is Danielle Steel alleen, al gaan er wel geruchten over relaties, o.a. met George Hamilton. Ze geeft vrijwel geen interviews omdat ze dit moeilijk vindt en haar kinderen uit de publiciteit wil houden. Ze beschrijft zichzelf als pijnlijk verlegen. Ze blijft in hoog tempo schrijven en heeft hiernaast ook een kunstgalerie in San Francisco, waar jonge kunstenaars hun werk kunnen laten zien.
© 2014 - 2024 Katinka900, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Biografie Danielle SteelDanielle Steel wordt niet voor niets Amerika's populairste schrijfster genoemd. Tot op heden heeft zij maar liefst 580 m…
Hoe schrijven bekende auteurs een boek?Hoe schrijven bekende auteurs een boek?De manier waarop auteurs boeken schrijven, kan erg verschillen. De een schrijft zonder echt een plot te hebben en de and…
De best verkopende schrijvers allertijdenDe best verkopende schrijvers allertijdenVeel "oude" schrijvers worden ook tegenwoordig nog veel gelezen, maar ook van de nu nog levende schrijvers zijn er een a…

Biografie van schrijfster Virginia WoolfBiografie van schrijfster Virginia WoolfDe schrijfster Virginia Woolf is velen wel bekend. Vaak niet vanwege haar boeken, maar vanwege de titel “Who's Afraid of…
Het ontstaan van detective Sherlock HolmesHet ontstaan van detective Sherlock HolmesSherlock Holmes is een detective, gecreëerd door Sir Arthur Conan Doyle. De detective Sherlock Holmes wordt neergezet al…
Bronnen en referenties
  • Inleidingsfoto: Meneya, Pixabay
  • http://www.thebiographychannel.co.uk/biographies/danielle-steel.html
  • http://www.thefreelibrary.com/A+LIFE+STRANGER+THAN+FICTION;+Danielle+Steel+is+the+queen+of+romance...-a061449744
Katinka900 (661 artikelen)
Laatste update: 21-06-2016
Rubriek: Kunst en Cultuur
Subrubriek: Biografie
Bronnen en referenties: 3
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.