Playboy, alles wat mannen boeit

Playboy, alles wat mannen boeit Alles wat mannen boeit! is de ondertitel van het maandblad Playboy. Behalve erotisch getinte foto´s van bevallige dames en een playboy advisor die al uw vragen over seks beantwoordt, biedt het blad een verscheidenheid aan informatie en interessante interviews.

Entertainment for men

De eerste Playboy zag in december 1953 het levenslicht in de Verenigde Staten. Oprichter Hugh Hefner pakte meteen goed uit. De cover van Playboy, entertainment for men werd gesierd door een uitbundig zwaaiende Marilyn Monroe alsof ze wilde zeggen “hello America, here I am”, in de centerfold, bloot! Voor slechts 50 cents ging het blad als warme broodjes over de toonbank. De toon was gezet en het blad met als handelsmerk de erotisch getinte foto´s van bevallige dames groeide in de jaren zeventig zelfs tot een oplage van ruim 7 miljoen. Hardcore porno is taboe voor het blad met het bekende Bunny logo.

Playboy Magazine

In mei 1983 werd in Nederland het eerste Playboy Magazine uitgegeven met “Sensationele foto´s van Jerney Kaagman”, de zangeres van Earth and Fire en een interview met Tweede Kamervoorzitter Dick Dolman.

In navolging van Kaagman hebben vele bekende Nederlandse vrouwen zich laten verleiden tot een naaktreportage in de Playboy.

Tatjana Simic spant de kroon, zij heeft maar liefst dertien keer bloot in de Playboy gestaan. En ook onderstaande vrouwen hebben zich van hun best kant laten zien:
 • Conny Breukhoven
 • Daphne Deckers
 • Viola Holt
 • Bridget Maasland
 • Heleen van Royen
 • Katja Schuurman
 • Georgina Verbaan

Recent heeft een nummer van Playboy veel stof doen opwaaien vanwege een blootreportage met de 60-jarige Patricia Paay. Zij is daarmee de oudste vrouw die ooit voor het blad poseerde. Hoewel de foto´s al voor het uitkomen van het blad op internet zwierven was er een enorme run op het blad. Het ziet er naar uit dat dit de best verkochte editie van de afgelopen tien jaar zal worden.

Interviews

In Playboy Magazine vind je maandelijks interviews met bekende acteurs, schrijvers en sporters uit binnen- en buitenland. Overigens ook met politici. Want in het voetspoor van kamervoorzitter Dick Dolman hebben verschillende politici zich de afgelopen jaren door de Playboy laten interviewen, zoals:
 • Pim Fortuin
 • Guusje ter Horst
 • Jan Marijnissen
 • Alexander Pechtold
 • Rita Verdonk
 • Geert Wilders

Alles wat mannen boeit!

Behalve erotische foto´s van dames, de Playmate van de maand en diepgravende interviews wordt de lezer op de hoogte gehouden van de laatste gadgets op het gebied van auto´s, camera´s, horloges en telefoons. Bovendien wordt er aandacht besteed aan boeken, films en muziek en geeft de Playboy Advisor iedere maand antwoord op alle seks gerelateerde vragen.
© 2010 - 2023 Zalomeya, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Hugh Hefner: het begin van het Playboy magazineHugh Hefner: het begin van het Playboy magazineHugh Hefner werd geboren in Chicago op 9 april 1926. De ooit zo verlegen man, groeide op in de jaren twintig in Chicago.…
Bettie Page, pin up en cultsterBettie Page is een van de eerste modellen die naakt poseert in Playboy. De moeder aller stoeipoezen wordt gezien als een…
Bladcadeau, hoe en wat?Bladcadeau, hoe en wat?Heb je een bladcadeau gekregen voor je verjaardag, met kerst of gewoon zomaar, maar weet je niet wat je ermee kan en wat…
Erotiek en etenErotiek en etenIn dit artikel bespreek ik hoe erotisch eten wel kan zijn. Een etentje hoeft niet altijd romantisch te zijn maar kan ook…

Oorijzer een sieraad van goudDe naam oorijzer stamt nog uit de tijd dat het kleinood inderdaad van ijzer was gemaakt. Later werden voor oorijzers ach…
Vintage laarzen en kleding: waar moet je zijn?Vintage. De kleding en het schoeisel van toen is weer helemaal van nu! Lees hier wat vintage is, en vooral waar je moet…
Zalomeya (41 artikelen)
Laatste update: 03-03-2010
Rubriek: Kunst en Cultuur
Subrubriek: Diversen
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.