Feestdagen: cadeautips

December is de feestmaand van het jaar en er worden cadeau's gekocht voor elkaar. Sinterklaas en Kerst. Het is altijd lastig om originele cadeau's te vinden voor elkaar, met name voor volwassenen, die vaak alles al hebben. Elk jaar weer datzelfde gedoe om voor iemand een leuk cadeautje te vinden voor de feestdagen. Eigenlijk hoeft dat helemaal niet zo lastig te zijn. En het hoeft ook helemaal niet veel geld te kosten. Wat je wel moet doen, is er even de tijd voor nemen en er even goed voor gaan zitten.

Wat past bij iemand?

Het is belangrijk om te kijken wat bij degene past voor wie jij een cadeautje gaat kopen. Als je bijvoorbeeld een vrouw make-up geeft terwijl ze nooit make-up draagt, is dat al een no go. Kijk waar iemands interesses liggen en ga dan op zoek. Op internet zijn vaak hele leuke cadeautjes te vinden voor weinig geld. En als je iets online koopt hoef je niet een hele middag in de stad te spenderen.

Persoonlijk tintje

Wat een cadeautje altijd extra leuk maakt is een persoonlijk tintje. Schrijf een leuk gedicht of doe een foto uit de oude doos op of in het cadeautje. Gegarandeerd dat dat cadeautje nog lang blijft hangen bij de ontvanger.

Tegoedbon

Als je helemaal niets weet dan kun je altijd nog een tegoedbon geven. Dit hoeft niet per se van een winkel te zijn. Het kan ook een zelfgemaakte tegoedbon zijn. Op internet vind je diverse sites waar je dat gratis kunt doen. Maak een tegoedbon voor een etentje, een autowasbeurt of iets anders origineels.

Mannen

Cadeaus voor mannen zijn altijd het moeilijkst. Parfum is vrij standaard en niet iedereen houdt daarvan. Misschien een boek of een dvd? Maar dat is ook niet echt origineel. Een bioscoopbon is ook altijd leuk om te geven. Wat ook erg leuk is, is om een belevenis cadeau te geven. Helaas is dit vaak wel aan de dure kant. Je kan bijvoorbeeld een dagje in een sportauto geven of een luchtballonvaart. Hoe origineel is dat?

Vrouwen

Voor vrouwen is het altijd wat makkelijk om een cadeau te geven. Parfum, make-up, boeken, tijdschriften. Keuze genoeg. Je kan ook een dagje sauna geven, een high-tea, een dinertje voor twee of verras haar met een leuke vrouwenfilm. Of wat dacht je van bioscoop kaartjes voor een Ladies Night?

Fotocadeaus

Tegenwoordig kun je bij online fotoservices er ook voor kiezen om fotocadeau's te laten maken. Een teddybeer, een kalender of een gegraveerde steen. Als je dus een leuke foto hebt, dan is dat een heel erg leuk cadeau en daar ga je zeker iemand heel blij mee maken.

Zoeken, zoeken en nog eens zoeken

Als je echt origineel wilt zijn met een cadeau dan heb je de meeste kans op het internet. Internet biedt zoveel mogelijkheden en er zijn tegenwoordig erg veel webshops. De meeste zijn veilig en je kan er ook op een veilige manier betalen. De veiligste manieren zijn PayPal en iDeal. Bij sommige webshops heb je ook de mogelijkheid om het artikel te laten inpakken, zo wordt het kant en klaar bij je afgeleverd. Op Marktplaats of op e-bay kan je vaak hele leuke en bijzondere items kopen. Marktplaats is dan vaak tweedehands, maar op e-bay worden heel veel nieuwe artikelen aangeboden.
© 2013 - 2024 Linda1986, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Kerst en sinterklaas met een klein budgetAls het kerst of sinterklaas is wilt iedereen het altijd uitbundig vieren. Maar hoe doe je dat als je maar een klein bud…
Valentijnsideeën voor haarValentijnsideeën voor haarIedereen viert Valentijnsdag op een andere manier, de een vindt het helemaal geweldig en pakt groots uit terwijl een and…
Boekrecensie: Dikkie Dik Sinterklaas en KerstmisrecensieBoekrecensie: Dikkie Dik Sinterklaas en KerstmisDikkie Dik, de bekende rode kater, beleeft allemaal spannende avonturen. In het boek rond het thema Sinterklaas en Kerst…
De geschiedenis van SinterklaasDe geschiedenis van SinterklaasRond half november komt sinterklaas weer in Nederland. Maar wie is die sinterklaas en waarom vieren we sinterklaas?

Tips rondom Sinterklaas surprisesTips rondom Sinterklaas surprisesSinterklaas komt er weer aan en dat betekent voor sommige gevulde schoenen, maar voor vele ook een pakjesavond met surpr…
Sinterklaas: cadeautjes onder de tien euroSinterklaas is alweer in aantocht. Er worden dan massaal schoenen gezet. Toch blijft het altijd lastig om leuke cadeautj…
Linda1986 (240 artikelen)
Gepubliceerd: 11-10-2013
Rubriek: Kunst en Cultuur
Subrubriek: Feestdagen
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.