Tips rondom Sinterklaas surprises

Tips rondom Sinterklaas surprises Sinterklaas komt er weer aan en dat betekent voor sommige gevulde schoenen, maar voor vele ook een pakjesavond met surprises. Uiteraard verloopt zo'n avond nog fijner als alles van te voren goed afgesproken is. In dit artikel leest u dan ook niet enkel tips voor het maken van een surprise, maar ook over het trekken van de lootjes en het maken van afspraken voor een geslaagde sinterklaasavond.

Lootjes trekken

Voor er aan de surprises begonnen wordt moet er eerst duidelijk zijn wie voor wie een surprise gaat maken. Als men met papier lootjes gaat trekken kan het zijn dat iemand zichzelf pakt en dat er weer opnieuw begonnen moet worden. In een klas of bij een vereniging is het soms wel gemakkelijk om papieren lootjes te trekken. Als iedereen toch dagelijks of wekelijks samen is kan men makkelijk en snel papieren lootjes trekken. Woont men echter wat verder uit elkaar dan is er wellicht niet de mogelijkheid om allemaal even samen te komen om lootjes te trekken. Tegenwoordig zijn er verschillende websites op internet te vinden waar men lootjes kan trekken. Hierbij kan men ook invullen of sommige mensen geen andere mensen mogen trekken. Zo heeft iemand niet twee keer achter elkaar dezelfde persoon. Via internet kan er ook een verlanglijstje worden ingevuld. Als u het verlanglijstje heeft ingevuld kan diegene die u heeft getrokken uw lijstje zien zonder dat u of iemand anders er van weet. Dit maakt het uitzoeken van cadeaus een stuk gemakkelijker. Als men papieren lootjes trekt dan wordt het heel lastig om te laten weten wat voor cadeaus u zou willen zonder dat iemand erachter komt wie u heeft.

Maak afspraken

Om te voorkomen dat het oneerlijk gaat is het handig om van te voren een aantal dingen af te spreken. Zo kunt u afspreken hoeveel geld er aan de cadeaus mag worden besteed. Surprises kunnen zelfs heel leuk zijn zonder cadeaus als het geld er niet voor is. Leg van te voren een datum vast zodat iedereen weet hoelang ze aan de surprise kunnen werken en zodat het niet op het laatste moment aan komt om nog een datum te prikken waarop iedereen beschikbaar is. Bepaal bij het trekken van de lootjes gelijk bij wie het wordt gevierd. Er zal in ieder geval voldoende ruimte moeten zijn voor alle surprises. Kies ook of er een gedicht bij de surprise moet komen, zodat het niet zo is dat één iemand zich opgelaten voelt omdat hij/zij geen gedicht heeft gemaakt of juist andersom.
Bespreek als laatste nog of de surprise ingepakt moet zijn. Het inpakken van een surprise valt meestal niet mee, maar kan ook prima verborgen worden met geknipte vuilniszakken. Vergeet dan niet de naam van voor wie de surprise is op de zak of op het inpakpapier te zetten.

Ideeën bedenken

Het kan erg lastig zijn om voor sommige mensen een surprise te bedenken. Vooral bij mensen die men niet zo goed kent. Als u aan andere gaat vragen wat diegene leuk vindt, verraadt u al snel wie u heeft. Het is leuk als een surprise iets persoonlijks met diegene te maken heeft, maar u kunt ook kiezen voor iets algemeens. Zo kunt u voor een vrouw iets met bloemen knutselen en voor een man iets van auto's. Zelfs als ze daar juist niet van gediend zijn kan het een grappig effect opleveren. Als u niks persoonlijks weet over iemand, maar u ziet diegene wel af en toe kunt u ook even op het uiterlijk letten. Wellicht valt er iets op aan iemand zoals een bepaalde parfum, kledingstijl en/of haardracht. U kunt misschien iets namaken wat u ziet.

Maak het uzelf niet te moeilijk

Als u een idee heeft, bedenk dan eerst of het ook goed uit te voeren is. Het bedenken kan soms nog makkelijker zijn dan het daadwerkelijk maken van iets. Het is ook niet de bedoeling om veel geld uit te geven om een surprise te maken. Bewaar voor Sinterklaas folders, kranten en tijdschriften. U kunt dozen gratis bij de supermarkt meenemen. Wellicht heeft u nog een oud kledingstuk. Vaak zijn er veel bruikbare spullen in uw omgeving te vinden. Kies ervoor om iets te maken waarbij u eventueel al een ruimte voor de cadeaus heeft. Zo hoeft u niet te wachten met het maken tot u weet welke cadeaus u kunt gaan halen.

Hou het leuk voor iedereen

Surprises met vieze dingen zijn meestal niet erg handig. Vaak wilt diegene van wie de surprise is het niet uitpakken en het brengt vaak veel rommel met zich mee. Als de surprise breekbaar is zet dit er even op. Zo wordt men niet teleurgesteld met een kapotte surprise als deze gepakt wordt of verschoven. Zorg ook dat de surprise niet overdreven veel tijd nodig heeft. Na een tijd zal men de concentratie verliezen en verder willen gaan.
© 2013 - 2024 Bembi, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Creatieve Sinterklaas activiteit met kinderenCreatieve Sinterklaas activiteit met kinderenAls je met kinderen gaat knutselen, is het natuurlijk leuk om een thema te geven aan de knutselactiviteit. Voor Sinterkl…
Simpele surprise: TotempaalSimpele surprise: TotempaalAls Sinterklaas weer in het land is raakt iedereen in paniek. Er moeten cadeaus gekocht worden en surprises gemaakt. Voo…
Tips voor een originele sinterklaas surpriseTips voor een originele sinterklaas surpriseSinterklaas komt er alweer aan, dus is het weer tijd om originele, grappige en leuke surprises te maken. Je wilt de ande…
Zes handige websites voor SinterklaasavondHet vieren van de verjaardag van Sinterklaas gaat vaak gepaard met de nodige stress. Er moeten allerlei cadeaus en lekke…

Halloween: schminken en verkleden voor groot en kleinHalloween: schminken en verkleden voor groot en kleinIn de nacht van Halloween, de nacht van 31 oktober op 1 november lopen er weer heel wat griezels op straat. Om je als gr…
Feestdagen: cadeautipsDecember is de feestmaand van het jaar en er worden cadeau's gekocht voor elkaar. Sinterklaas en Kerst. Het is altijd la…
Bembi (500 artikelen)
Gepubliceerd: 14-10-2013
Rubriek: Kunst en Cultuur
Subrubriek: Feestdagen
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.