Kerstboom versieren Hoe versier ik een kerstboom?

Kerstboom versieren  Hoe versier ik een kerstboom? Een kerstboom versieren is een van de leukste voorbereidingsactiviteiten van de kerstperiode. Een versierde kerstboom is veel leuker dan een kale kerstboom en brengt sfeer in huis. Maar hoe versier je een kerstboom? Een boom versieren is voor veel mensen een moeilijke taak. Je kerstboom volhangen met kerstboomverlichting en kerstballen betekent nog niet dat het mooi is. Op een goede manier een kerstboom decoreren is een kunst. Daarom volgen hier enkele kerstboom versieren tips.

Van andere mooi versierde kerstbomen afkijken

Voor je je kerstboom versiert kan het handig zijn om wat rond te kijken naar voorbeelden. Deze voorbeelden kan je bijvoorbeeld in tuincentra en kerstbeurzen vinden. Daar staan schitterend versierde kerstbomen. Afkijken is in dit geval niet erg. Bij het rondneuzen om naar voorbeelden te kijken zijn er een aantal zaken waar je op moet letten. Kijk wat voor extra versieringen er in de kerstboom hangen. Kijk ook goed naar de combinatie van kerstballen en andere soorten versieringen en de kleuren die er gebruikt worden.

Voldoende kerstboom versiering

Als je een idee hebt hoe je de boom gaat versieren, is het tijd om te beginnen. Je moet er wel voor zorgen dat je genoeg versieringen hebt. Een kerstboom die half leeg is zal er niet mooi uit zien. Een handige tip voor een mooi versierde kerstboom is om eerst te beginnen met de lampjes.

Start met de kerstboomverlichting

Ten eerste moet je ervoor zorgen dat je voldoende lampjes hebt om de boom te versieren. Je moet met de lampjes helemaal onderaan beginnen. De beste manier om dit te doen is door voorzichtig de draad aan de buitenkant van de takken te leggen. Daarna kan je voorzichtig naar boven toe werken. Daarbij moet je opletten dat er op elke laag lampjes worden gehangen. Er zijn verschillende soorten lampjes verkrijgbaar op de markt. Je kan bijvoorbeeld kiezen voor gewone lichtjes of voor iets grotere lichtjes in kaarsvorm.

Ga verder met de kerstballen

Nadat je de basis voor de kerstboom versiering hebt gelegd met het hangen van de lampjes, kan je nu verder gaan met versieren. De volgende stap is het hangen van de kerstballen. Grotere kerstballen zijn opvallend en zijn daarom vaak mooier dan kleine kerstballen. Maar door een paar kleine kerstballen ertussen te hangen krijg je ook een mooi resultaat. Als je moeite hebt met het kiezen van de kleuren van kerstballen, kan je ervoor kiezen om neutrale kleuren te gebruiken zoals goud of zilver. Door naar voorbeelden te kijken kan je ook een beeld krijgen van de trend van dit jaar.

De rest van de versieringen

Er zijn verschillende andere versieringen die in een kerstboom gehangen kunnen worden. Je kan de versiering bijvoorbeeld afmaken met slingers. Deze moet je dan op dezelfde manier ophangen als de lampjes. Wanneer mensen kerstbomen versieren, gebruiken ze vaak dezelfde kleur van slingers en kerstballen. Het kan ook leuk zijn om een andere kleur die bij de kerstballen past te gebruiken voor de slingers. Een andere mogelijkheid is om met bloemen te versieren. Deze sierbloemen zorgen voor extra versiering voor de kerstboom. Andere dingen die in kerstbomen worden gehangen zijn engeltjes en kerstklokjes. Zorg er wel voor dat je niet teveel verschillende dingen in de kerstboom hangt, want dat ziet er rommelig uit.

Overige kerstboom decoratie tips

Het is ook leuk om engelen haar over de lichtjes heen te hangen. Zo ontstaat er een effect van gedempt licht. Completeer het geheel door op de punt van je kerstboom een bijpassende piek te zetten. Je kan ook met de kerstballen experimenteren. Door een andere kleur te gebruiken kan je een heel andere sfeer creëren. In plaats van de traditionele ronde kerstballen kan je ook voor kerstversieringen in andere vormen kiezen.
© 2012 - 2024 Hyperinfoteur, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Hoe versier ik een kerstboom?Rond Kerstmis is het een eeuwenoude traditie om een kerstboom in de woonkamer te plaatsen. Deze kerstbomen worden meesta…
Kerstboom versierenAls Sinterklaas net het land uit is komen de kerstbomen weer voor de dag. U hoeft vaak het dorp nog niet uit te fietsen…
Driekoningen: met Driekoningen moet de kerstboom weer wegDriekoningen: met Driekoningen moet de kerstboom weer wegWanneer tuig je je kerstboom op? En wanneer haal je de kerstboom weer weg? Er zijn ongeschreven regels voor het optuigen…
Hoe maak je een kerstboom van steigerhout?Hoe maak je een kerstboom van steigerhout?Een kerstboom van steigerhout geeft een stoere look in huis tijdens de kerst. Je hebt ze in verschillende soorten: plank…

Het kerstfeest vergt elk jaar sfeervolle voorbereidingenHet kerstfeest vergt elk jaar sfeervolle voorbereidingenWie zich het kerstfeest van vroeger nog herinnert, kruipt vaak ook de heerlijke geur van zelfgebakken kerstbrood, wafels…
Kerstmisspelletjes! Leuke spelletjes tijdens de feesten!Kerstmisspelletjes! Leuke spelletjes tijdens de feesten!Kerstmisspelletjes zijn leuk en vooral heel erg handig om de koude wintermaanden om te krijgen. Want de vrieskou is niet…
Hyperinfoteur (64 artikelen)
Gepubliceerd: 02-12-2012
Rubriek: Kunst en Cultuur
Subrubriek: Feestdagen
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.