Gratis Sinterklaas- en kerstcadeaus

Gratis Sinterklaas- en kerstcadeaus In Nederland geven we gemiddeld 175 euro per persoon uit aan Sinterklaas- en Kerstcadeaus. Met twee bijzondere feesten in één maand is december een erg dure maand. Heb je een gezin of uitgebreide vriendenkring dan kan dit aardig in de papieren lopen. Moet je deze extra uitgaven elk jaar dan maar voor lief nemen? Nee, ook zonder extra geld kun je goed voor de dag komen.

Plan van aanpak

Voor diegene die geen geld kunnen of willen uitgeven zijn er talloze manieren om toch een goedgevulde zak met Sinterklaascadeautjes en een berg cadeautjes onder de kerstboom te voorschijn te toveren. Met wat tijd en creativiteit kan de misschien toch al lege portemonnee gewoon dicht blijven. Bedenk van te voren voor wie je de cadeaus wilt gaan aanschaffen; je partner, kinderen, overige familieleden of vrienden. Maak een lijst met daarop alle namen en daarbij de geschenken die je wilt geven. Wees realistisch, een nieuwe auto cadeau geven is als beginner wellicht iets te hoog gegrepen. Als je duidelijk hebt wat er nodig is heb je een jaar de tijd om dit te realiseren zonder een cent uit te geven.

Neem de tijd en zoek een juiste opbergplek

Trek een jaar uit voor dit project. Begin bij voorkeur al tijdens de feestdagen. Op 5 december begin je te verzamelen voor Sinterklaas volgend jaar en op kerstavond begin je met de voorbereidingen voor kerst volgend jaar. Dit klinkt misschien heel raar maar in de praktijk is het uiterst praktisch om juist dan al te beginnen. Haak je later het jaar in kan dit natuurlijk ook al vergt dit iets meer inspanning en creativiteit. Reserveer een vaste opbergplek in huis. Hier verzamel je gedurende het jaar je spullen. Een kastje of een grote doos zijn hier uitermate geschikt voor. Heb je huisgenoten zorg dan dat deze plek niet wordt gevonden.

Speelgoed

Meld je aan voor diverse online enquête programma's, afhankelijk van de hoeveelheid én de prijs van de cadeautjes die je wilt aanschaffen. Hier verdien je geld met het invullen van enquêtes. Sommigen keren contant uit, anderen in de vorm van waardebonnen die te besteden zijn in online webwinkels of landelijke winkelketens. Stel je van te voren goed op de hoogte van de betrouwbaarheid van dit soort programma's. Er zijn diverse vergelijkingssites die je hierover informatie kunnen verschaffen. Met een paar enquêtes invullen per week bouw je een leuk bedrag op waarvan je in november je cadeaus kan kopen. Bestel deze cadeaus bij voorkeur via een site waar je per uitgegeven euro ook weer kan sparen of korting krijgt. Informatie over dit soort programma's zijn te vinden op internet. Heb je een auto, houd dan de spaaracties van jouw benzinestation in de gaten. Het afgelopen jaar kon je hier onder andere boeken, knuffels en Lego sparen.

Geschenken

Hier gebruikt je dezelfde methode voor als beschreven bij de alinea hierboven over speelgoed. Zitten er gebruiksartikelen in het kerstpakket dan kunnen die als cadeau worden gegeven. De cadeaus die je voor je verjaardag krijgt zijn niet altijd bruikbaar voor jezelf. Bewaar ze voor de feestdagen. Onthoud wie jou dat cadeau gaf om te voorkomen dat je ondankbaar over komt.

Op internet zijn veel mooie prijzen te winnen. Zo kun je een gokje wagen door puzzels op te lossen, te gamen, jezelf inschrijven voor nieuwsbrieven of alleen je adresgegevens in vullen. Wees kritisch aan welke prijsvraag je meedoet. Veel prijsvragen zijn ter promotie van een bepaald artikel of website. Er zijn ook prijsvragen die alleen maar uit zijn op jouw gegevens, wees hierop bedacht. Met hoe meer prijsvragen je meedoet hoe groter de win kans. Het is een kwestie van geluk en volhouden.

Toiletartikelen

Diverse drogisterijketens hebben hun eigen spaarprogramma. Zo kun je babyzegeltjes sparen, punten sparen op een voordeelkaart of miles sparen bij diverse grote winkelketens. De producten die je hierbij kunt sparen wisselen per half jaar of per dag. Houd goed in de gaten wat je nodig hebt en tot wanneer de aanbieding geldt. Let op dat je geen extra dingen koopt dan voorheen. Een aanbieding die extra punten of zegeltjes oplevert klinkt verleidelijk maar zo ga je ongemerkt toch indirect toch geld uitgeven aan de feestdagen. Om sneller punten te verzamelen kun je boodschappen doen voor je familie of een bejaarde buurvrouw.

Sinterklaasleesboeken

In de aanloop naar Sinterklaas krijg je bij bepaalde winkels of bij bepaalde producten een kindervoorleesboek. Dit boek is een leuk schoencadeautje voor kinderen. Je kunt het ook als Sinterklaascadeau geven maar na 5 december maakt een boek over Sint die de weg kwijt is echt geen indruk meer. Natuurlijk verdwijnen deze boeken net als de Sint zelf na 5 december.

Cadeaupapier

Na het uitpakken van de cadeaus verzamel je al het inpakpapier wat er nog netjes uit ziet. Ook de rest van het jaar verzamel je inpakpapier. Veel papier is neutraal en kan dienen als inpakpapier voor de feestdagen. Glimmend luxe papier is passend bij kerst. In veel winkels is er de mogelijkheid om je (met spaarpunten) gekochte cadeau in te laten pakken, of zelf in te pakken. Natuurlijk maak je hier gebruik van.

Zak van Sinterklaas

Een grote jute zak om de cadeautjes in te presenteren heb je mogelijk nog van vorig jaar. Deze zakken gaan in de regel jarenlang mee. Heb je geen jutezak dan kun je die vragen bij een winkel of op de markt. Jutezakken worden gebruikt voor aardappelen, uien, en noten. Met een stift of verf teken je een mijter, schrijf je 'Spanje' of 5 december. Wees creatief!

Lekkers

Strooigoed mag niet ontbreken op pakjesavond. Bij talloze winkels en supermarkten kun je een schoentje zetten, een kleurplaat inkleuren of een knutselwerkje inleveren waarna je kind iets lekkers krijgt. Een gedeelte van de opbrengst mag het kind natuurlijk zelf lekker oppeuzelen. De rest wordt bewaard voor pakjesavond. Krijg je op een andere manier lekkers dan wordt dit natuurlijk goed bewaard, denk aan presentjes van werkgevers rond Sinterklaas. In het kerstpakket zitten ook vaak wat luxere lekkernijen. Deze kunnen in een mooi papiertje en onder de kerstboom worden gelegd.

Tenslotte

Het lijkt misschien of je nu je baan moet opzeggen om hele dagen met dit project bezig te zijn. In de praktijk is het een kwestie van een paar keer per week enquêtes invullen, prijsvragen invullen en consequent je spaarkaarten gebruiken. Als je na een jaar het resultaat ziet wil je niets anders meer. Je kunt je doelen gaan vergroten. Deze hele methode is ook goed te gebruiken om te sparen voor een verjaardag- of bruiloftsgeschenk.
© 2014 - 2024 Infoly, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Hoe hou je Sinterklaas- en Kerstcadeaus betaalbaar?Hoe hou je Sinterklaas- en Kerstcadeaus betaalbaar?De regering gaat bezuinigen en dat heeft invloed op de uitgaven van elk gezin. Veel mensen hebben in deze tijd minder ge…
Kerstspel - gezelligheid voor het hele gezinKerstspel - gezelligheid voor het hele gezinWie er aan cadeautjes doet met Kerst kan ook eens een andere weg inslaan dan alleen het uitpakken na het Kerstontbijt of…
Besparen met Kerst en SinterklaasBesparen met Kerst en SinterklaasDecember is traditiegetrouw de duurste maand van het jaar. Dit wordt veroorzaakt door de feestdagen zoals Sinterklaas en…
Kerstcadeaus kopen? Dat kan goedkoper!Kerstcadeaus kopen? Dat kan goedkoper!December is een drukke maand. Op 5 december vieren veel Nederlanders namelijk het sinterklaasfeest. Na het sinterklaasfe…

Stille Nacht, Heilige Nacht: bekendste kerstlied wereldwijdStille Nacht, Heilige Nacht: bekendste kerstlied wereldwijdStille Nacht, Heilige Nacht. Een van de bekendste kerstliederen aller tijden. Geschreven door Joseph Mohr en op muziek g…
Wat is er te doen met de kerstdagen?De kerstdagen komen er weer aan. Het is altijd een gezellige tijd van het jaar en meestal wordt het doorgebracht met fam…
Infoly (7 artikelen)
Laatste update: 07-10-2017
Rubriek: Kunst en Cultuur
Subrubriek: Feestdagen
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.