Sinterklaas gedichten zelf maken - Handige en leuke tips

Sinterklaas gedichten zelf maken - Handige en leuke tips Veel mensen willen graag hun Sinterklaas gedichten zelf maken. Het Sinterklaasfeest wordt op verschillende manieren gevierd. Bij gezinnen met kleinere kinderen wordt Sinterklaas meestal gewoon gevierd met pakjesavond. Oudere kinderen en volwassenen vinden het leuk om andere activiteiten te doen. Sommige voorbeelden zijn het maken van surprises of gedichten. Sinterklaas gedichten voor volwassenen maken kan een uitdaging zijn. Hier volgen enkele tips om zelf leuke Sinterklaas gedichten te maken.

Kant en klaar Sinterklaas gedicht versus origineel gedicht

Voor de meeste mensen is zelf Sinterklaas gedichten schrijven een moeilijke taak. Er zijn websites met een Sinterklaas gedichten generator of rijmmachine, die hierbij hulp kunnen bieden. Bij deze sites moet je dan slechts een aantal trefwoorden invullen die betrekking hebben op de persoon voor wie het gedicht is bestemd. Het gaat hier om gegevens zoals zijn naam, hobby’s, dingen die hij leuk vindt en het cadeau wat je hem wil geven. De website maakt dan zelf een gedicht. Dit is natuurlijk makkelijk, maar het is niet origineel. Daarom kiezen veel mensen voor gedichten die echt iets vertellen over de persoon voor wie het bestemd is. Daarbij wordt dan Sinterklaas en Zwarte Piet betrokken.

De voorbereiding

Het is handig om eerst te brainstormen over wat je wil schrijven. Je kan dan bedenken wat je precies kwijt wil in je gedicht en waarover je wil rijmen. Het beste is om eerst gewoon een aantal dingen op te schrijven en daarna naar de volgorde te gaan kijken. Bij het opstellen van de lijst kan je bijvoorbeeld denken aan zaken zoals zijn werk en zijn hobby. Maar ook dingen zoals zijn gewoontes en karakter kunnen op een leuke manier verwerkt worden in het gedicht. Op deze manier kan het ook een beetje plagend geschreven worden. De andere mensen die ernaar luisteren zullen dat zeker leuk vinden. Na het opstellen van de lijst kan je dan bedenken wat je gaat gebruiken en hoe je het gedicht gaat schrijven.

Je Sinterklaasgedicht rijmen

Het is tijd om met het echte schrijven te starten wanneer je in je hoofd een idee hebt hoe je het gedicht in elkaar wil zetten. Veel mensen maken zich zorgen over de inspiratie om te rijmen. Maar dit komt meestal vanzelf als je eenmaal ermee begint. De eerste stap is om de openingszin op te schrijven. Je moet proberen om deze zo origineel mogelijk te maken. Nadat je de openingszin op papier hebt gezet, werk je dan verder aan de rest. De zinnen die elkaar volgen laat je dan rijmen. Als je een zin hebt waarbij je geen woordjes kan bedenken die daarop rijmen, kan je dan gewoon een andere zin daar neerzetten of de zin aanpassen zodat het wel rijmt. Door de woorden om te draaien en de zin anders op te schrijven krijg je een ander woord aan het einde van de zin. Dan bedenk je een woord dat daarop rijmt.

Tips voor leuke Sinterklaas gedichten

Het kan voorkomen dat je gewoon niets kan bedenken om te rijmen met een leuke zin die je hebt bedacht. En die leuke zin wil je ook graag houden in het gedicht. Een oplossing kan dan zijn om Sint en Piet erbij te betrekken. Dit klinkt ook veel leuker dan gewoon een zin erin te stoppen die helemaal niet in het geheel klopt. Sinterklaas gedichten zelf maken heeft als voordeel dat je spanning kan opbouwen. Een Sinterklaas gedichten generator op een website kan dit niet doen. In je gedicht moet je proberen om de persoon niet te laten weten wat zijn cadeau is. Je kan natuurlijk wel hints geven, maar het leukste is om ze te laten raden wat hun cadeau is.
© 2012 - 2024 Hyperinfoteur, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Hoe schrijf je een sinterklaasgedicht?Hoe schrijf je een sinterklaasgedicht?Elk jaar rond 5 december wordt er in Nederland in vrijwel alle gezinnen en scholen Sinterklaas gevierd. Vaak worden er l…
De geschiedenis van SinterklaasDe geschiedenis van SinterklaasRond half november komt sinterklaas weer in Nederland. Maar wie is die sinterklaas en waarom vieren we sinterklaas?
Sinterklaas huren – Sinterklaas bezoek tipsSinterklaas huren – Sinterklaas bezoek tipsSinterklaas huren zal het Sinterklaasfeest extra leuk en spannend maken voor de kinderen. Ongeveer de helft van de Neder…
Sinterklaas is jarigSinterklaas is jarig5 december is het pakjesavond. Sinterklaas is weer in het land en dit wordt volop gevierd. Wat is de herkomst van Sinter…

Kerstmisspelletjes! Leuke spelletjes tijdens de feesten!Kerstmisspelletjes! Leuke spelletjes tijdens de feesten!Kerstmisspelletjes zijn leuk en vooral heel erg handig om de koude wintermaanden om te krijgen. Want de vrieskou is niet…
Wat te doen met de Kerst(vakantie)?Wat te doen met de Kerst(vakantie)?Ieder jaar plannen mensen van te voren wat ze met de Kerst willen gaan doen. Nodigen zij gezellig familie of vrienden ui…
Hyperinfoteur (64 artikelen)
Gepubliceerd: 28-11-2012
Rubriek: Kunst en Cultuur
Subrubriek: Feestdagen
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.