Makkelijke Sinterklaas surprises maken

Makkelijke Sinterklaas surprises maken Op het moment dat Sinterklaas zijn intrede in het land weer doet, moet je na gaan denken over het soort surprise dat je moet gaan maken. Echte creativelingen kunnen zich uitleven! Voor degenen onder ons die minder creatief zijn, zijn er veel leuke alternatieven te bedenken, die niet veel tijd en moeite hoeven te kosten. Het maken van een zak van Sinterklaas, vuurpijl of kluis is redelijk gemakkelijk en voor iedereen goed te doen.

Makkelijke Sinterklaas surprises maken

Het maken van Sinterklaas surprises is lang niet van iedereen een hobby te noemen. Hoewel sommige mensen zonder enige moeite een complete kermis van papier mache uit hun handen toveren, komen anderen niet veel verder dan een aantal aan elkaar gelijmde stukken papier. Gelukkig hoeft het helemaal niet moeilijk te zijn om toch iets leuks te kunnen maken.

De zak van sinterklaas

In de Sinterklaasperiode zijn overal juten zakken te koop. Hier kun je een leuke zak, vol cadeautjes van maken. Het leukste is om hier veel kleine cadeautjes in te stoppen, en om de rest van de zak op te vullen. Dit kan bijvoorbeeld met papiersnippers, stro of confetti.

Bolletje wol

Wanneer je een klein cadeautje voor iemand hebt gekocht, kun je hier gemakkelijk een bolletje wol van maken. Je pakt een bol wol, en wikkelt deze helemaal om het cadeautje heen, totdat er een bol ontstaat. Om het geheel op te leuken, kun je met behulp van zilverfolie nog breinaalden maken, en erin steken.

Dobbelsteen

Iemand die van spelletjes houdt? Neem dan een vierkante doos, en bedek deze met wit papier. Knip vervolgens bolletjes van zwart papier uit, en maak er een dobbelsteen van. De binnenkant van de doos kun je uiteraard weer opvullen met papiersnippers. Let wel op dat de cijfers goed op de dobbelsteen staan! Op een echt dobbelsteen moeten de bovenkant en onderkant bij elkaar opgeteld altijd 7 zijn.

Kluis

Bedek een doos met aluminiumfolie. In de doos kun je de cadeaus doen. Om het idee van een kluis te versterken is het leuk wanneer je er wat nep geld of plastic sieraden bij stopt, zodat de ontvanger ook een paar keer 'misgrijpt'.

Koffer

Voor een echte reiziger is het erg leuk om een koffer te maken. Je neemt een rechthoekige doos, en bekleed deze met gekleurd karton. Ook kun je met karton een handvat en naamlabel maken. Voor de vulling aan de binnenkant is het leuk wanneer je de cadeaus verstopt tussen de zogenaamde bagage. Je kunt hiervoor bijvoorbeeld vieze sokken in de koffer stoppen. Niet zo heel smakelijk, maar wel erg grappig.

Cactus

Van een lege frisdrankfles kun je gemakkelijk een cactus maken. Prik wat gaten in de fles, en stop hier satéprikkers in. Bekleed de fles vervolgens met groen papier, of verf hem groen. Je kunt de cactus in een met grond gevuld bloempotje zetten. Hier kun je mooi het cadeau in doen.

Vlinder

Het maken van een vlinder lijkt misschien wat ingewikkeld, maar is ook juist heel simpel. Je kunt een koker inwikkelen met zwart papier. Vervolgens knip je van karton 2 vleugels. Deze kun je eraan vastplakken. Het cadeau kun je in de koker verstoppen.

Knuffel

Heb je nog een grote knuffel staan? Die kun je gemakkelijk omtoveren tot surprise. Maak in de achterkant van het knuffelbeest een gat. Stop hier vervolgens het cadeau in, en naai de achterkant weer dicht.

Fles

Haal met een glassnijder de bodem van een wijnfles eruit, en stop het cadeau erin. Lijm vervolgens de bodem er weer aan vast. De fles moet ten aller tijden eerst kapot worden gemaakt, om bij het cadeau te komen.
Let op: Dit is niet geheel ongevaarlijk. Let bij het kapotslaan van de fles op, dat er geen kleine kinderen in de buurt zijn. Doe ook geen breekbaar cadeau in de fles.

Vuurpijl

Neem een koker, en bekleed deze met gekleurd papier. Vouw van iets steviger papieren punt voor op de vuurpijl. Aan de onderkant van de pijl kun je een satéprikker vastlijmen. Het is ook leuk om nog wat sliertjes cadeaulint onder de vuurpijl vandaan te laten komen.
© 2011 - 2024 Denn, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Sinterklaas surprises: Hilarische en leuke ideeënSinterklaas surprises: Hilarische en leuke ideeënHet is binnenkort 5 december. Sinterklaas staat weer bijna voor de deur, en dus de hoogste tijd om over een leuke surpri…
Zes handige websites voor SinterklaasavondHet vieren van de verjaardag van Sinterklaas gaat vaak gepaard met de nodige stress. Er moeten allerlei cadeaus en lekke…
Surprise maken voor schoolSurprise maken voor schoolHet is weer bijna Sinterklaas. Lootjes trekken in de klas, cadeautje kopen en dan begint het. We moeten een surprise mak…
De leukste Sinterklaas Surprises van papier-machéDe leukste Sinterklaas Surprises van papier-machéIn de maand november begint al de voorbereidingen op de geheimzinnige periodes rondom Sinterklaas en kerst. De tijd van…

Lootjes trekken: hoe maak je een verlanglijstje?Lootjes trekken: hoe maak je een verlanglijstje?De decembermaand is hartstikke leuk en gezellig. Met Sinterklaas, Kerstmis en Oud en Nieuw in het vooruitzicht gaan we a…
Halloween van vroeger tot nuHalloween van vroeger tot nuElk jaar vieren we Halloween tijdens de nacht van 31 oktober. Iedereen maakt zich op om lekker te griezelen. Deze feestd…
Denn (148 artikelen)
Laatste update: 11-04-2019
Rubriek: Kunst en Cultuur
Subrubriek: Feestdagen
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.