Surprise maken voor school

Surprise maken voor school Het is weer bijna Sinterklaas. Lootjes trekken in de klas, cadeautje kopen en dan begint het. We moeten een surprise maken en liefst een beetje origineel en eenvoudig. Niet iedereen heeft zin in langdurig geknutsel met papier-maché. Hoe kan je nu het beste en het snelste een leuke surprise maken? Hopelijk heb je wat dozen en ander verpakkingsmateriaal in huis, waarmee je snel iets leuks in elkaar kan knutselen.
Bron: Yanifarnet, PixabayBron: Yanifarnet, Pixabay

De doosverpakking

Neem een platte doos en maak hier iets van. Denk bijvoorbeeld eens aan een Sponge Bob, een rekenmachine (zwart verven, cijfers en rekentekens groot uitprinten en opplakken), een Engelse bus (rood verven, witte stukken voor de ramen, zwarte wielen aan de onderkant schilderen en wanneer je het helemaal leuk wil makken plak je als passagiers oude voetbalplaatjes achter de ramen), een tv (met als uitzending een print van een favoriet tv programma), een iPad (zwart verven, iPad schermafbeelding zoeken op internet en uitprinten) of een robot. Met wat verf en plakwerk kom je al een heel eind en wanneer je zelf niet kan bedenken hoe bv de robot eruit moet zien Google je gewoon even op robot surprise.

Bron: Werner22brigitte, PixabayBron: Werner22brigitte, Pixabay

De snoepsurprise

Origineel is ook de snoepsurprise. Deze maak je gewoon om je cadeautje heen. Je kan gewoon de vorm van het cadeau aanhouden maar je kan er ook een huisje van maken. Neem hiervoor een peperkoek. Snijd deze in de lengte in grote plakken. Deze plakken plak je met glazuur weer aan elkaar. Glazuur maak je door drie theelepels water door 150 gram poedersuiker te mengen. Je kan de glazuur dan verder gebruiken voor het versieren van de surprise en voor het vastplakken van tumtum, smarties en dergelijke. Om het wat goedkoper te maken kan je ook een kartonnen doos als ondergrond gebruiken en daar met glazuur de snoepjes op plakken.

Surprise van een keukenrol koker

Wanneer het cadeautje klein genoeg is kan je ook een surprise maken van een keukenrol. Je kan hier dan een sint of piet van maken. Wanneer je even Googled op sint keukenrol vind je er een heleboel voorbeelden. Nog makkelijker maak je het jezelf met een Christmas Cracker. Stop het cadeautje in een keukenrol. Zoek een mooi pakpapiertje en wikkel dit om de keukenrol. Snoer de uiteinden met een touwtje in en je hebt een eenvoudige surprise. Andere surprises die je van een keukenrol kan maken zijn bijvoorbeeld een potlood of lippenstift.

Bron: Couleur, PixabayBron: Couleur, Pixabay

De knuffelsurprise

Heb je nog een oude knuffel in huis liggen, die best weg mag? Dan kan je het jezelf heel erg makkelijk maken. Torn de naad van de knuffel open en haal er wat vulling uit. Stop het cadeautje erin en naai met grote steken weer dicht. Zo heb je een prima surprise.

Niet doen bij een surprise

  • Vieze gekke surprises waarbij cadeautjes uit viezigheid en smurrie moeten worden opgediept kan je beter niet maken. Op sommige scholen wordt het zelfs ronduit verboden om met dat soort onsmakelijke surprises aan te komen. Je doet er de ontvanger in ieder geval geen plezier mee, misschien is dat ook je bedoeling, maar dat is niet de bedoeling van de Sinterklaassurprise.
  • Meer geld uitgeven dan is afgesproken. Wanneer de afspraak is 5, = uit te geven aan een cadeautje, hou je daar dan ook aan. Het is voor jou niet leuk wanneer je veel geld hebt uitgegeven en je krijgt zelf een klein prulletje terug.
  • Verklappen wie je hebt getrokken. Dit kan je beter doen nadat het cadeautje is uitgepakt. Het is niet zo leuk wanneer iedereen van te voren al weet wie de ander heeft. Nog kinderachtiger is het om dan onderling te gaan ruilen.
© 2012 - 2024 Katinka900, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Simpele surprise: De gemakkelijke dieren surpriseRond november is iedereen weer in volle gang bezig met zijn of haar surprise. Veel mensen maken er grote kunstwerken van…
Simpele surprise: fotocamera/fototoestelSimpele surprise: fotocamera/fototoestelIn begin december breekt de tijd van de surprises weer aan. Voor sommige een leuke uitdaging waar ze veel tijd en creati…
Simpele surprise: De dieren surpriseRond de decembermaanden is iedereen weer druk in de weer met het maken van surprises voor Kerst of Sinterklaas. Niet ied…
Simpele surprise: TotempaalSimpele surprise: TotempaalAls Sinterklaas weer in het land is raakt iedereen in paniek. Er moeten cadeaus gekocht worden en surprises gemaakt. Voo…

Kerstactiviteiten voor kinderenKerstactiviteiten voor kinderenDe winter komt weer naar ons land en de kerst staat voor de deur! Kerstmis wordt gevierd op 25 en 26 december. Kan kerst…
Alternatieven voor vuurwerkAlternatieven voor vuurwerkDe jaarwisseling komt er weer aan. Traditioneel wordt er in Nederland rond "oud en nieuw" enorm veel vuurwerk afgestoken…
Bronnen en referenties
Reactie

Anoniemjuuh, 20-11-2013
Hofhoi.
Ik heb iemand getrokken die tekenen en knutselen leuk vind. Wat moe ik maken? Reactie infoteur, 21-11-2013
Weet niet wat voor cadeautje je gekocht hebt? Een groot potlood van het karton uit de keukenrol? Bij een plat cadeautje een schilderspalet. Cadeautje tussen twee lagen karton. Gat voor de duim niet vergeten. wit papier eromheen, of wit verven en een paar klodders verf in verschillende kleuren erop om het af te maken.

Katinka900 (661 artikelen)
Laatste update: 02-12-2016
Rubriek: Kunst en Cultuur
Subrubriek: Feestdagen
Bronnen en referenties: 5
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.