In memoriam Bobbi Kristina Brown - Whitney Houston

In memoriam Bobbi Kristina Brown - Whitney Houston Bobbi Kristina Brown, de dochter van Whitney Houston en Bobby Brown, is op een al even bizarre manier als haar moeder in een badkuip aangetroffen. Op 31 januari 2015 werd zij, net zoals Whitney Houston, bewusteloos gevonden in een badkuip in haar eigen huis. Sommige media berichtten op 5 februari dat ze was overleden, terwijl andere media het tegenovergestelde vermeldden. Uiteindelijk is ze op 26 juli 2015 aan de gevolgen van het badkuipdrama overleden.

Inhoud


Bobbi Kristina Brown

Op 4 maart 1993 wordt in Livingston, New Yersey de dochter van Whitney Houston en R&B-zanger Bobby Brown door middel van een keizersnede geboren. Het meisje heet voluit Bobbi Kristina Houston Brown. Ze wordt ook wel Krissy of Bobbi Kris genoemd.
In haar jeugd komt ze al vroeg in aanraking met de media. Dit heeft onder meer te maken met het drugsprobleem van beide ouders, de regelmatige aanwezigheid van de paparazzi en huiselijk geweld. Toen ze twee jaar oud was, kwam ze al in de spotlights. Haar moeder kreeg een American Music Award en nam Bobbi Kristina mee op het podium. Als het meisje 12 jaar oud is, gaan haar ouders scheiden. Bobbi Kristina treedt in de voetsporen van haar moeder. Zij zingt en acteert namelijk ook.

Overlijden moeder

Na het overlijden van haar moeder in 2012, erft Bobbi Kristina het gehele landgoed inclusief kleding, sieraden, auto's, persoonlijke bezittingen en meubels. In het testament dat Whitney Houston had laten opmaken, werd geregeld dat Bobbi Kristina tot haar dertigste geld uit een trustfonds in termijnen zou ontvangen. Het geld wordt door een familielid beheerd.

Verloving

In oktober 2012 kondigt Bobbi Kristina haar verloving met Nick Gordon aan. Er wordt gesuggereerd dat hij haar pleegbroer is. Er is echter nooit sprake geweest van een adoptie. Zijn vader kwam in de gevangenis terecht en hij werd toen op 12-jarige leeftijd door Whitney Houston in huis genomen. De aankondiging van deze verloving veroorzaakt heel wat commotie binnen de gehele familie. De oma van Bobbi, Cissy Houston, vindt het op incest lijken. Uiteindelijk geeft ze haar zegen. Het koppel trouwt op 9 januari 2014. Maar ze hebben niet lang van hun geluk kunnen genieten.

Drama

Op 31 januari 2015 vond haar man Nick, samen met een vriend, Bobbi Kristina bewusteloos in een volle badkuip in haar eigen huis. Ze werd gereanimeerd en met spoed naar het ziekenhuis gebracht. Daar heeft ze een tijd lang in coma gelegen. Er was sprake van weinig hersenactiviteit en een zwelling in de hersenen. Een paar dagen later werd er beweerd dat ze drugs in haar huis hadden gevonden, maar de politie wilde dit niet bevestigen. De toestand was zeer kritiek en de familie moest beslissen of ze haar nog kunstmatig in leven moesten houden.

Tegenstrijdige berichtgeving

De berichtgeving over het overlijden was erg tegenstrijdig. Sommige bronnen gaven al op 5 februari aan dat de beademing was stopgezet. Een dag later bleek dit niet het geval te zijn.

Overlijden

Na het drama heeft Bobbi Kristina een poos in een ziekenhuis in Atlanta gelegen. Ze reageerde nergens op en werd kunstmatig beademd. Haar familie hield in hun achterhoofd dat ze uiteindelijk de strijd niet zou winnen, maar toch hielden ze hoop op herstel. Dit herstel kwam echter niet. Haar toestand verslechterde en eind juni werd ze in een hospice opgenomen. Daar is Bobbi Kristina op 26 juli 2015, op 22-jarige leeftijd overleden. Familie, vrienden en bekende sterren, rouwden om haar overlijden.
Voor oma Cissy - en natuurlijk ook de overige familieleden - is dit wel een heel erg moeilijk moment. In 2012 verloor Cissy Houston eerst al haar dochter en nu dan ook nog haar kleindochter.

Vergelijkbaar met overlijden moeder

Het hele voorval lijkt erg op die van haar moeder. Whitney Houston werd op 11 februari 2012 namelijk ook bewusteloos in een badkuip gevonden. Dit was echter in een badkuip in een hotelkamer in Beverly Hilton Hotel in Los Angeles. Ze zou daar optreden. Na onderzoek bleek zij door drugsgebruik te zijn verdronken.

Biografie Whitney Houston

Whitney Elizabeth Houston werd op 9 augustus 1963 in Beverly Hills geboren. Zij was de dochter van Cissy Houston (achtergrondzangeres van o.a. Elvis Presley en Aretha Franklin) en John Houston. Haar nicht is Dionne Warwick. Ze trad op jonge leeftijd samen op met haar moeder. Begin jaren tachtig werd ze fotomodel. In 1983 kreeg ze een platencontract. In 1992 trouwde ze met Bobby Brown. In 1992 maakte ze haar filmdebuut in de thriller The Bodyguard. Ze speelde samen met Kevin Costner. Ze was druk bezig met zingen en acteren. In het jaar 2000 ging het bergafwaarts met haar. Whitney raakte aan de drugs en alcohol. Zij en haar toenmalige man, Bobby Brown, werden op een vliegveld in Hawaï met drugs betrapt. In 2007, na 14 jaar huwelijk, scheidde ze van Bobby Brown. Ze kreeg de voogdij over haar dochter toegewezen.

Enkele bekende nummers van haar

  • All at once (1985)
  • The greatest love of all (1986)
  • I wanna dance with somebody (Who loves me) (1987)
  • One moment in time (1988)
  • I will always love you (1992)
  • I have nothing (1993)

Lees verder

© 2015 - 2024 Ottergraafjes, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Biografie: Whitney HoustonWhitney Houston, een zangeres van topformaat die over de hele wereld bekend was. Haar liedjes werden grote hits en ook d…
James Brown Is Dead: een legendarisch housenummer uit 1991James Brown Is Dead: een legendarisch housenummer uit 1991In 1991 verscheen het housenummer 'James Brown Is Dead' van het Nederlandse project L.A. Style. Het nummer werd een groo…
Dan Brown: Robert Langdon keert terugDan Brown: Robert Langdon keert terugNegen jaar na de uitgave van zijn eerste boek met professor Robert Langdon in de hoofdrol, ´Het Bernini Mysterie´, komt…
Bobbi: het beertje uit de kinderboeken van Monica MaasBobbi: het beertje uit de kinderboeken van Monica MaasBobbi is een beertje, een lief vrolijk beertje. Samen met zijn vriendjes beleeft hij heel veel avonturen in de kinderboe…

Tentoonstelling Sissi, sprookje & werkelijkheidVrijwel iedereen kent Sissi, keizerin Elisabeth van Oostenrijk (1837–1898); al is dat misschien wel vooral vanwege de ro…
Schuttersfeest Den Ouwe LimburgerHet Oud Limburgs Schuttersfeest (OLS) of ‘Den Ouwe Limburger’ is een jaarlijkse schietwedstrijd die gehouden wordt tusse…
Bronnen en referenties
  • http://www.nu.nl/tag/Bobbi%20Kristina%20Brown
  • http://www.volkskrant.nl/dossier-whitney-houston/zangeres-whitney-houston-48-overleden~a3174160/
  • http://nl.wikipedia.org/wiki/Whitney_Houston
Ottergraafjes (212 artikelen)
Laatste update: 22-05-2019
Rubriek: Kunst en Cultuur
Subrubriek: Mensen
Bronnen en referenties: 3
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.