Camp NaNoWriMo: In de zomer schrijven

Camp NaNoWriMo: In de zomer schrijven NaNoWriMo is bij veel mensen een ingeburgerd begrip. Ook Script Frenzy zal bij de meeste mensen een belletje doen rinkelen. Er is echter nog een schrijfversie: Camp NaNoWrimo. De afgelopen jaren is National Novel Writing Month - NaNoWriMo - steeds groter geworden. Ook in de regio Holland & Belgium komen steeds meer mensen. Veel mensen zeggen: November is de schrijfmaand. Alleen in november kun je niet schrijven op terrasjes of in parken. Je bent veroordeeld tot dingen als bibliotheken. Ook is november in onze regio een drukke maand. De voorbereidingen voor Kerstmis zijn in volle gang en sinterklaas staat voor de deur met zijn stoomboot.
Sinds dit jaar kun je er ook voor kiezen om het in de zomer te doen: Camp NaNo.

The Office of Light and Letters

De Office of Light and Letters - OLL - is de organisatie die achter ScriptFrenzy, NaNoWriMo en Camp NaNoWriMo zitten. Ze hebben deze concepten bedacht en populair gemaakt. Vandaag de dag gaan deze projecten de hele wereld over en kennen de meeste schrijvers de namen wel.

Camp NaNoWriMo is dit jaar opgestart, omdat niet iedereen het even leuk vindt om in november te schrijven. Ook is het niet altijd de meest handige maand en sommige mensen hebben in de zomer nu eenmaal meer tijd. Het concept van deze variant is dat je op kamp 'gaat'. Je gaat niet letterlijk op kamp, maar de site is wel zo ingericht. Zo krijg je elke post: Campmail. Ook kun bijvoorbeeld je ouders laten weten wat je allemaal 'meemaakt' op kamp. De site is speelser opgezet dan die van NaNoWriMo en de site heeft geen eigen forum.

Het doel

Bij de zomereditie is er eigenlijk niets veranderd. Het doel is nog steeds om 50.000 woorden in 1 maand te schrijven. Het enige dat anders is bij de zomereditie is dat je kunt kiezen uit twee maanden: Je kunt kiezen voor juli of augustus. Natuurlijk kun je ook kiezen om 50.000 woorden per 2 maanden te schrijven, maar dit is niet de bedoeling. Waar je novel over gaat, mag je ook in de zomer zelf weten.

Meedoen

Op campnanowrimo.org kun je je aanmelden en inloggen. Hier krijg je ook je kampmail en je voert hier je woorden in. Als je al een NaNoWriMo- of ScriptFrenzyaccount hebt, dan kun je gewoon inloggen met dat account. Een nieuw account aanmaken is dus niet per se nodig. Aanmelden is ook bij deze site gratis. Doneren kan wel altijd.

Meedoen aan Camp NaNo kan een stok achter de deur zijn als je niet goed weet hoe je moet beginnen. Ook kun je bij writersblocks terecht bij medeschrijvers en je kunt met een groepje afspreken om te schrijven. Dit is heel erg goed om weer door te kunnen schrijven. Samen schrijven inspireert en motiveert en is zeker een aanrader om te doen. Dit kan in een park, maar ook gewoon achter de computer. Je moet ook elke dag schrijven, omdat die deadline in zicht komt. Het is dus een soort oefening voor de mensen die niet echt doorzetten.

Het meedoen met deze editie of NaNoWriMo maakt dus niet heel veel uit. De zomereditie is stukken kleinschaliger. Het is net nieuw en de meeste mensen vinden 1 keer per jaar meer dan genoeg. Alleen soms kun je niet in november en wil je wel graag schrijven met een deadline. Dan is Camp NaNo een goede optie. Bij Camp NaNo worden er nog geen feestjes zoals een kickoff georganiseerd, maar wie weet over een paar jaar. Dan schrijf je gewoon in het park in plaats van naast de centrale verwarming!
© 2011 - 2024 Lizzerd, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
NaNoWriMo: Een hele maand schrijven aan je boekNaNoWriMo: Een hele maand schrijven aan je boekNaNoWriMo is een jaarlijks schrijfevenement in november. In een maand tijd moet je 50.000 woorden schrijven. Het is bedo…
Tips om NaNoWriMo vol te houdenTips om NaNoWriMo vol te houdenNaNoWriMo is een schrijfevenement waarbij je in een maand tijd 50.000 woorden moet schrijven. Het is en hele opgave en d…
De feestjes van National Novel Writing MonthDe feestjes van National Novel Writing MonthBij National Novel Writing Month schrijf je een novel in 1 maand. Alleen schrijven is wel erg saai en niet motiverend. G…
Hoe motiveer je jezelf om dagelijks aan je boek te schrijvenHoe motiveer je jezelf om dagelijks aan je boek te schrijvenWanneer je een manuscript of een boek wilt schrijven, dan ken je waarschijnlijk wel de tip dat je vooral moet blijven sc…

Fouten die je kunt maken bij het schrijven van een romanFouten die je kunt maken bij het schrijven van een roman1 op de 10 mensen wil op een dag een boek schrijven, waarvan het bij het merendeel gaat om de creatie van een fictieve r…
Waar vind je gegevens over stijl en spelling?Heb je vragen over Nederlandse stijl of spelling? Taaladvies kun je gratis online vinden. Praktisch advies over de Neder…
Bronnen en referenties
Lizzerd (12 artikelen)
Gepubliceerd: 24-10-2011
Rubriek: Kunst en Cultuur
Subrubriek: Taal
Bronnen en referenties: 2
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.