Simpele surprise: De dieren surprise

Rond de decembermaanden is iedereen weer druk in de weer met het maken van surprises voor Kerst of Sinterklaas. Niet iedereen is even creatief bij het maken van een surprise, en ook niet iedereen vind het even leuk een surprise te maken voor sommige mensen is het maken van een surprise een echte verplichting in plaats van iets leuks. In dit artikel staat stap voor stap beschreven hoe je een leuke surprise kan maken, ook als je wat minder handig of creatief bent. Een leuke surprise lijkt vaak moeilijk te maken, toch is het maken van een leuke surprise vaak veel gemakkelijker dan je van tevoren denkt. Veel mensen denken dat ze niet handig of creatief genoeg zijn voor het maken van een surprise, terwijl andere mensen de tijd niet hebben om iets leuks te maken. In dit artikel staat stap voor stap beschreven hoe je een leuke, simpele surprise maakt die weinig tijd in beslag neemt. De surprise die je gaat maken is een paard of een koe. Eventueel kun je de surprise maken in de vorm van een varken, hond, kat of ander dier op 4 poten. Je kunt de kleur van het dier, de vorm van de oren, de ogen enzovoort naar eigen keuze aanpassen.

Benodigdheden

  • 2 dozen, het liefst 1 kleine doos en een grotere doos. Een doos voor het lichaam, en een doos voor het hoofd van het dier.
  • Papier in de kleuren van het dier wat je wilt maken.
  • Schaar.
  • Lijm.
  • Plakband.
  • Eventueel touw voor staart en manen.
  • 4 melkpakken of lege keukenrollen voor eventuele poten.

Stap 1

Stop de cadeautjes in de grote doos en plak deze eventueel dicht.
Let op als je wil dat de surprise niet kapot gaat, zorg dan voor een openingsklepje in de doos waar het cadeau in zijn geheel ingestopt en uitgehaald kan worden zonder te beschadigen.

Stap 2

De grote doos wordt de romp van het dier. Beplak deze dus in de kleur van je voorgenomen dier ( bruin, wit, zwart, bont, het kan allemaal.) Als je ervoor hebt gekozen een opening in de doos te houden, beplak deze dan apart zodat dit heel kan blijven bij het openen van de surprise.

Stap 3

De kleine doos wordt het hoofd van het dier. Beplak ook deze en maak hier ogen, een neus en een eventuele bles op ( met stift of met papier, papier geeft over het algemeen een netter beeld.) Knip oren uit en plak deze op de doos waar je het gezicht op hebt gemaakt. Kijk hierbij goed naar de verhoudingen tussen het dier, een paard met grote ogen lijkt bijvoorbeeld meer op een ezel dan op een paard. Voor de oren kun je ook beter karton gebruiken dan slap papier aangezien de oren anders gaan hangen en dit bij een paard meestal niet de bedoeling zal zijn. Een koe kun je nog horens geven of een neusring, dit laten we helemaal aan jou over.

Stap 4

Plak het hoofd op de romp van het paard. Zorg dat het hoofd ongeveer met 1/4e deel van de lengte vast zit aan de romp, en dus 3/4e voor de grote doos (de romp) uitsteekt. Probeer dit eerst zonder lijm en zet een streepje met potlood vanaf waar je de kop vast plakt, dit voorkomt een kliederbende en een mislukte surprise.

Stap 5

Maak met touw of met papier een staart en plak deze op de doos. Eventueel kun je nog manen op het smalle stuk achter de oren maken en een eventuele voorpluk. Maak de poten van melkpakken of wc rollen. Beplak deze eerst in de kleur van uw paard en klaar is de paarden surprise.

Eventueel kun je het paard nog een zadel op zijn rug geven en een hoofdstel aan geven, dit is leuk als extra maar niet noodzakelijk. De koe kun je nog uiers geven als je dit leuk vindt, zo kun je de surprise zo uitgebreid maken als je maar wilt. Je kunt het dier bijvoorbeeld ook op een groen stuk karton neerzetten, wat de weide moet voorstellen, of op het paard een eventuele pop maken die de ruiter moet voorstellen.

Lees verder

© 2011 - 2024 Dobel, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Simpele surprise: fotocamera/fototoestelSimpele surprise: fotocamera/fototoestelIn begin december breekt de tijd van de surprises weer aan. Voor sommige een leuke uitdaging waar ze veel tijd en creati…
Tips voor een originele sinterklaas surpriseTips voor een originele sinterklaas surpriseSinterklaas komt er alweer aan, dus is het weer tijd om originele, grappige en leuke surprises te maken. Je wilt de ande…
Sinterklaassurprise maken met een bouwpakketSinterklaassurprise maken met een bouwpakketEen surprise is een soort verrassingspakket met een cadeautje erin verstopt. Op sinterklaasavond worden vaak surprises g…
Tips rondom Sinterklaas surprisesTips rondom Sinterklaas surprisesSinterklaas komt er weer aan en dat betekent voor sommige gevulde schoenen, maar voor vele ook een pakjesavond met surpr…

Familiale feestdagen in RomeFamiliale feestdagen in RomeFamilie speelde een belangrijke rol in het Romeinse Rijk. Om de familie en de voorvaderen te eren, was er een jaarlijks…
Romeinse oogstfeestenRomeinse oogstfeestenDe maand april stond bij de Romeinen in het teken van de oogstfeesten. Om de verschillende goden gunstig te stemmen, org…
Reactie

Onbekend, 15-11-2011
Hoe hebben jullie die nek gemaakt? Reactie infoteur, 16-11-2011
Je kunt er een kleine doos tussen zetten, of gewoon de korte kant die op de doos staat als nek maken.

Dobel (155 artikelen)
Laatste update: 01-12-2011
Rubriek: Kunst en Cultuur
Subrubriek: Feestdagen
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.